Historik

Från start våren 2012

Vidare Bemanning startade våren 2012. Fram till hösten 2013 så drev Vidare Bemanning socialt företagare i nord östra Göteborg. Syftet var att hjälpa personer med invandrarbakgrund ut i arbete. Ett arbete som lyckades väl.

Statsvetare Samuel Wilck och Civilekonomen Boje Elebo ville försöka göra något åt arbetslösheten i nordöstra Göteborg. Under en längre tid hade de observerat situationen i nordöstra Göteborg. Arbetslösheten var stor och som en följd av det är segregation och kriminalitet. Samtidigt såg de en stor potential bland de människor som bodde där. De förstod att arbete var lösningen på problemet och bestämde sig för att starta ett jobbförmedlande företag i Hammarkullen för att ta tillvara på all potential bland människorna där. Det var då Vidare Bemanning föddes!

Från och med Hösten 2013

Vidare Bemanning ändra sitt fokus hösten 2013 från att främst jobba med integration och att skapa arbetstillfällen till att utföra trädgårds- och skogsarbete i egen regi. Tidigare hyrde Vidare Bemanning delvis ut personal för att ingå i ett annat företags verksamhet. Arbeten som utfördes var inom bygg och anläggning och trädgårdsarbete. Istället för att hyra ut personal så utför de nu själva tjänster direkt inom trädgårds- och skogsarbete i Göteborg och hela västsverige. Som tidigare fortsätter företaget att vara seriöst och följer de avtal och regler som finns på marknaden. Personalen är försäkrad och besitter kunskap, kompetens och relevant utbildning.

Bakgrund / Tidningsartikel l

Den 15/4/2012 var vi med i ett reportage i Tidningen Nordost. Här kan du läsa om vår start av företaget och vilka vi är.

……………………………………

De startade Hammarkullens egen arbetsförmedling

NYHETER Samuel, Mira och Boje har startat ett bemanningsföretag för att hjälpa arbetslösa i Hammarkullen att få jobb.

– Det saknas ofta kontakter mellan företag och de arbetslösa. Vi är en matchmaker, säger Boje Elebo….. (För att läsa mer Tryck här)

 

Den 21/10/2012 var vi med i ett reportage i GP. Här kan du läsa om hur vår företag utvecklas och vad vi har för framtidsplaner.

……………………………………

Bemannar i Hammarkullen

”Det finns ingen anledning att Hammarkullen ska ha högre arbetslöshet än andra delar av Göteborg.”

Så tänkte vännerna Boje Elebo och Samuel Wilck, och startade företaget Vidare bemanning.

– Vi vill kombinera företagande med att göra en social insats, säger Samuel Wilck som är företagets VD. ( För att läsa mer tryck här!)

  • Facebook
  • Twitter